Plastprototyper

3D-printing/Rapid Prototyping/DLP-teknik

IVG tillverkar plastprototyper genom 3D-printing / Rapid Prototyping med DLP/SLA/3SP-teknik. Metoden ger en mycket hög upplösning (fina detaljer) och hög precision. Ett flertal material och färger finns tillgängliga, ex. liknande PP, Acryl, ABS och TPE. IVG har idag 2st 3D-printrar med denna högprecisionsteknik.

1st maskin av större modell, Ultra SLA/3SP, med upplösning på lasern i x-y på 100μ och i z på mellan 50-100μ. Vi tillhandahåller för närvarande 2st material till denna maskinen: White Though och Transparent Flex.

1st maskin av mindre modell, Perfactory MML/XL (tillverkar detaljer i extrem HD) med voxelstorlek i x-y på 21μ och i z på mellan 15-150μ beroende på material. Ett flertal material finns tillgängliga, ex. högtempmaterial och material godkända för elapplikationer.

Tekniken är mycket dynamisk och konkurrenskraftig då val av precision, material och antal avsevärt påverkar priset på detaljerna.

 

Bearbetningsprototyper - Plast

IVG tillverkar bearbetade plastprototyper till detaljer som sen ska tillverkas i formsprutning, extrudering eller bearbetning.

Detaljerna tillverkas med 3 och 5 axlig höghastighetsfräsning samt CNC-svarvning. Hög precision kan uppnås på detaljerna och ett stort urval material finns att tillgå, ex. Acetal (POM), PA6, PA6+GF, PE, PTFE och PEEK etc.

Detta är lite av en specialité på IVG då vi ofta tillverkar även mindre serier av detaljer med bearbetning.

Uppmätning och protokoll kan lämnas vid leverans.

 

Om prototyptillverkning

3D-printing/Rapid Prototyping/FDM-teknik

IVG tillverkar plastprototyper i ABS Plast genom 3D-printning/Rapid Prototyping med FDM-teknik (Fused Deposition Modeling). Detaljer tillverkar till fast pris på 30kr/kubikcentimetern.

Detaljerna har inte så hög upplösning som DLP-tekniken men är många gånger tillräcklig för lämpliga objekt. Tekniken är också väldigt användbar till billiga bearbetnings- och kontrollfixturer.

Precision i x-y-z är på 0.254mm (254mg)

© IVG Engineering AB